ГоловнаПолітика

Затриманого кримчанина Сейтумерова оштрафували на дві тисячі рублів

Активіста звинуватили в публікації в соцмережі 2012 року символіки забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір".

Затриманого кримчанина Сейтумерова оштрафували на дві тисячі рублів
Фото: vesti.ru

Затриманого після обшуків у середу кримськотатарського активіста Сейтумера Сейтумерова оштрафували на дві тисячі рублів за рішенням Бахчисарайського районного суду. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Сейтумерова звинуватили за статтею 20.3 КоАП РФ, тобто в публікації в соціальній мережі у 2012 році символіки забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

Вранці 8 листопада співробітники поліції провели обшук у будинку Сейтумерова, вилучили комп'ютер, флешки, щоденник і книги. Протокол про правопорушення склав оперативник Центру протидії екстремізму Руслан Шамбазов. За його відомостями, факт публікації зафіксовано 18 жовтня 2017 року.

"Можливо, у 2011-2012 роках я щось публікував. Але з 2014 року, коли були попередження про уважне ставлення до публікацій, я переглянув усі свої записи і видалив усе, що могло порушувати російське законодавство. Можливо, я щось міг пропустити, але з 2014 року ні в одній публікації в соціальних мережах я не використовував жодних символік терористичних і екстремістських організацій. Я законослухняний громадянин і порушення чинного законодавства не допускав", - пояснив Сейтумеров.

Представниця його інтересів юристка Ліля Гемерджі зазначила, що публікація у 2012 році не порушувала чинного на той момент у Криму законодавства. Суддю Германа Атаманюка доводи захисту не переконали.

Як повідомляли, в Бахчисараї, Старому Криму і в селищі Зарічне Сімферопольського району анексованого Криму 8 листопада пройшли обшуки в шести кримськотатарських активістів і громадських працівників, їх затримали. Усіх затриманих, крім Сейтумерова, пізніше відпустили.

З переходом Криму під контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як "боротьбу з інакомисленням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram