ГоловнаПолітика

НАБУ спростувало звинувачення НАЗК у конфлікті інтересів у Ситника

Бюро закликало Корчак вжити заходів "щодо врегулювання реального конфлікту інтересів".

НАБУ спростувало звинувачення НАЗК у конфлікті інтересів у Ситника
Фото: dyvys.in

Національне антикорупційне бюро заперечує звинувачення Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) в конфлікті інтересів у директора бюро Артема Ситника. Про це інформує прес-служба НАБУ в Facebook.

Повідомляється, що ще 3 листопада надало копії запитуваних НАЗК документів в адміністративній справі за позовом ТОВ "Юридична компанія "Студія права" до Державної фіскальної службі (ДФС), в якому Артема Ситника залучено до участі в ролі третьої особи на стороні відповідача. Також НАБУ роз'яснило відсутність конфлікту інтересів в описаному НАЗК випадку.

Відзначається, що разом з цим детективи НАБУ в рамках досудового розслідування кримінального провадження від 5 жовтня викликали на допит в ролі свідка голову НАЗК Наталю Корчак, від імені якої бюро і отримувало запити на надання інформації. Згідно з інформацією, вона не з'явилася на допит.

"Наголошуємо, що при таких обставинах голова НАЗК не має права розглядати будь-які питання діяльності Національного бюро та його працівників і зобов'язана вжити заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів (ст.28 Закону України "Про запобігання корупції"). Тому направлення вимог до Національного бюро, яке мало місце, ставить під сумнів об'єктивність виконання посадових обов'язків голови Нацагентства і може дискредитувати орган, основним завданням якого є забезпечення формування та реалізація державної антикорупційної політики", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, НАБУ закликало Наталю Корчак "виконувати свої процесуальні обов'язки, з'являтися за викликом детективів Національного бюро для надання свідчень замість того, щоб використовувати займану посаду в уникненні надання роз'яснень".

Як повідомлялось, НАЗК винесло припис директору НАБУ через детектива Семака, який не повідомив керівництво про наявність потенційного конфлікту інтересів під час розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram