ГоловнаПолітика

Мін'юст РФ зажадав закрити фонд вдови Вороненкова

Екс-депутат Держдуми, оперна співачка Марія Максакова в кінці 2016 року разом з чоловіком переїхала в Україну.

Мін'юст РФ зажадав закрити фонд вдови Вороненкова
Фото: facebook.com/maria.maksakova

Міністерство юстиції Російської Федерації зажадало закрити фонд російської оперної співачки, що переїхала в Україну, колишнього депутата Державної Думи від "Єдиної Росії" Марії Максакової, повідомляє Інтерфакс.

Відзначається, що Кіровський суд Астрахані 30 листопада розгляне позов Мін'юсту РФ щодо Астраханської області до благодійного фонду "Марії Максакової-Ігенбергс". Згідно з матеріалами суду, позов подано з метою ліквідації і виключення даних фонду "Марії Максакової-Ігенбергс

Благодійний фонд Максакової-Ігенбергс започатковано в 2010 році. Серед цілей Фонду заявлені сприяння талановитим молодим виконавцям, збереження і розвиток культури Астраханського регіону, організація і проведення заходів, що спрямовані на розвиток професійного та самодіяльного мистецтва.

Екс-депутат Держдуми від "Єдиної Росії", оперна співачка Марія Максакова в кінці 2016 року виїхала до України разом з чоловіком, теж екс-депутатом Держдуми Денисом Вороненковим. В інтерв'ю українським ЗМІ Вороненков різко розкритикував політичну ситуацію в РФ, а також дав свідчення українському слідству у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

23 березня Вороненкова убили в центрі Києва. За версією слідства, замовником вбивства був колишній чоловік Максакової, російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін (він же "Тюрік"), підконтрольний ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram