ГоловнаПолітика

Екс-депутат Держдуми Максакова, яка переїхала в Україну, не претендує на громадянство

"А навіщо? У мене дозвіл на проживання тут - як у дружини громадянина".

Екс-депутат Держдуми Максакова, яка переїхала в Україну, не претендує на громадянство
Фото: facebook.com/maria.maksakova

Російська оперна співачка, колишній депутат Державної Думи від "Єдиної Росії" Марія Максакова, яка переїхала в Україну разом з чоловіком Денисом Вороненковим, не планує отримувати український паспорт, як він.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню "Медуза".

"А навіщо? У мене дозвіл на проживання тут - як у дружини громадянина України", - відповіла Максакова на питання журналістки.

Вона повідомила, що у неї і так два громадянства: російське й німецьке. "Я наполовину німкеня ... У мене тато - громадянин ФРН. У мене громадянство Німеччини від народження, у мене дотримано і «право  ґрунту», і «право крові», і мене змушували від нього відмовитися, але через різні обставини я не могла це зробити", - сказала Максакова.

Вона також зазначила, що її чоловік мав повне право на громадянство України, оскільки він наполовину українець.

Це підтвердив і народний депутат України Валерій Пацкан, який входить до комісії при президентові з питань громадянства. "Звернення Вороненкова не розглядається на комісії, тому що він не звертався за громадянством до президента. Він отримав його через Державну міграційну службу України на підставі родинних зв'язків. Процедура може тривати від 1 до 3 місяців, залежно від того, наскільки швидко кандидат збирає документи", - сказав нардеп в коментарі "Радіо Свобода".

Максакова розповіла також, що не голосувала за приєднання Криму до Росії, як стверджується на сайті Держдуми. "Це не так. Коли тільки оголосили про те, що таке має бути, я схопила дітей і поїхала в Таїланд. Можу навіть фотографії надіслати, тому що я кожного дня постила свої фотографії з Таїланду, кожного дня - і безпосередньо під час голосування, і прямо в цю хвилину от", - сказала вона.

Колишній депутат Держдуми вважає, що анексія Криму була проведена не тільки з порушенням міжнародного права, а й з порушенням російського законодавства.

Нагадаємо, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який дав свідчення у справі Януковича, отримав громадянство України. За його словами, це сталося 6 грудня 2016 року - через два дні після закінчення його повноважень депутата Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram