ГоловнаПолітика

НАЗК винесло припис директору НАБУ через детектива Семака

Семак не повідомив керівництву про наявність потенційного конфлікту інтересів під час розслідування.

НАЗК винесло припис директору НАБУ через детектива Семака
Фото: www.slovoidilo.ua

Національне агентство із запобігання корупції внесло припис директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику в зв'язку з порушенням його співробітниками вимог законодавства щодо етичної поведінки, конфлікту інтересів, інших порушень.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

"НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону директору НАБУ Артему Ситнику. Припис внесено щодо детектива Головного підрозділу детективів НАБУ Ігоря Семака", - йдеться в повідомленні.

НАЗК встановило, що Семак, працюючи детективом, не вжив заходів і не повідомив безпосереднього керівника про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією.

Зокрема, в діяльності детектива, який входить до групи, що розслідує провадження про закупівлі "НАЕК "Енергоатом" і про розтрату чужого майна та зловживання службовим становищем керівництва ДП "СхідГЗК", не виключена можливість наявності приватного інтересу, зумовленого попередньою оплачуваною роботою на посаді помічника консультанта народного депутата Вікторії Войціцької.

У НАЗК відзначили, що Семак не повідомив НАБУ про наявність потенційного конфлікту інтересів під час своєї участі в проведенні досудового розслідування за вказаними кримінальними провадженнями.

"Агентство вимагає провести службове розслідування, притягнути винних до відповідальності і врегулювати потенційний конфлікт інтересів, що виник у діяльності Семака", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше НАЗК склало на Ситника протокол про корупцію через відмову надати документи для перевірки. Після цього НАБУ викликало на допит керівника НАЗК Наталію Корчак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram