ГоловнаПолітика

Тетерук закликав НАБУ ретельніше готувати докази

Нардеп натякнув на політичну ангажованість бюро.

Тетерук закликав НАБУ ретельніше готувати докази
Фото: Макс Требухов

Детективи Національного антикорупційного бюро України повинні ретельніше і професійніше готувати докази для подання в суді. Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, звертаючись до керівника НАБУ Артема Ситника під час засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, передає прес-служба партії.

Він зазначив, що представникам НАБУ замість того, щоб "скаржитися на нібито тиск з боку політиків і представляти свої домисли в суді, слід краще і професійніше готувати докази, які розглядаються суддею для прийняття справедливого, обґрунтованого рішення щодо всіх фігурантів справ".

Тетерук звернув увагу голови НАБУ на те, що в тотожних справах бюро поводиться по-різному щодо різних політиків.

"Коли, наприклад, Сергій Лещенко проводить через Сбербанк Росії величезні суми коштів і каже, що він позичає їх у "коханої людини", тещі чи ще в когось, і стосовно нього навіть не відкрито кримінального провадження, щоб розслідувати це все, а проти інших народних депутатів ви робите шоу саме в аналогічних, тотожних ситуаціях. Тобто тут є упередженість, що і дає політикам підстави вважати вашу роботу не незалежною, несправедливою, а саме упередженою", - підкреслив він.

"Якщо ви не хочете, щоб вас називали агентом будь-якого впливу, станьте агентом закону. І це зніме будь-які звинувачення в обслуговуванні будь-яких політичних чи інших інтересів", - підкреслив Андрій Тетерук.

Крім того, народний депутат звернувся до керівника НАБУ з приводу того, що недавно так званий "громадський активіст" Віталій Шабунін під час зустрічі зі студентами одного з навчальних закладів, де він позиціонував себе як представник Руху нових сил, заявив, що їх програмна діяльність на найближчий час - це "проведення дострокових парламентських виборів через діяльність НАБУ, яке повинно показати виборцям, наскільки корумповані представники еліти, а також - поразка на виборах конгломерату БПП і "Народно го фронту".

"Якщо така заява відбулася і ви з ним згодні, то це порушує основний принцип діяльності НАБУ - політична нейтральність, позапартійність. Якщо ви не згодні, то чому від вас немає відповідної реакції?" - звернувся Андрій Тетерук до керівника НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram