ГоловнаПолітика

У Попасній затримали чоловіка з тротилом і картами українських позицій

Чоловік був завербований "розвідкою ЛНР".

Співробітники Служби безпеки України затримали в Луганській області спільника терористів з вибухівкою і супутниковими картами з позиціями українських військових.

"Правоохоронці встановили, що житель Попасної був завербований «офіцером розвідки» одного з незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР». За вказівкою куратора чоловік передавав бойовикам інформацію про дислокацію, переміщення особового складу і техніки сил антитерористичної операції. Оперативники спецслужби затримали спільника терористів у власному будинку. Під час обшуку співробітники СБ України виявили один кілограм тротилу, два детонатори і п'ять супутникових карт із нанесеними позначками позицій українських військових", - повідомляє спецслужба.

Затриманий заявив, що залишену невідомими вибухівку він мав зберігати в себе до отримання подальших інструкцій від куратора.

Спільникові терористів оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram