ГоловнаПолітика

СБУ затримала росіянина, який спалив автомобіль нардепа

Громадянина РФ, який планував організувати в Києві фейкове "наметове містечко", видворено за межі України.

СБУ затримала росіянина, який спалив автомобіль нардепа
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали громадянина Росії, який заклав вибухову речовину біля Південного вокзалу Києва і планував її підірвати, інформує прес-центр СБУ.

Встановлено, що громадянин РФ, який тимчасово проживає в Дніпропетровській області, вночі 21 жовтня за замовленням російської сторони спалив автомобіль, який належить родині одного з народних депутатів України. Цю подію було оперативно висвітлено в російських і білоруських ЗМІ.

Надалі оперативники СБУ задокументували спроби придбання росіянином зброї і отруйних речовин. Під час підготовки до чергового злочину в Києві зловмисника затримали. Правоохоронці вилучили у громадянина РФ бойову гранату і холодну зброю.

"У районі Південного залізничного вокзалу також виявлено зроблену ним закладку з компонентами запалювання, готовими до використання. Для полегшення реалізації своїх злочинних намірів іноземець використовував форму співробітника спецпідрозділу Національної поліції України", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники СБУ також встановили, що один з громадян РФ почав активний пошук осіб, готових за грошову винагороду організувати акції протесту з блокуванням транспортних магістралей. За завданням кураторів він також планував організувати фейкове "наметове містечко" під Міністерством освіти і науки нібито в знак протесту проти прийняття нового Закону "Про освіту".

Правоохоронці задокументували і блокували наміри зловмисника, якого видворено за межі нашої країни за антидержавну діяльність.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала жителя Краматорська при спробі закласти вибухівку на електропідстанції в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram