ГоловнаПолітика

НАБУ звинуватили у закупівлях спортивних костюмів у фігуранта "справи про рюкзаки"

42 спортивних костюми коштували 204,5 тис. грн.

НАБУ звинуватили у закупівлях спортивних костюмів у фігуранта "справи про рюкзаки"
Фото: Сергей Нужненко

Журналіст Станіслав Речинський оприлюднив "Специфікацію до договору", згідно з якою НАБУ закупило у квітні 2017 року 42 спортивних костюми на загальну суму 204,5 тис. грн у фігуранта "справи про рюкзаки" Володимира Литвина.

Про це пише Цензор.НЕТ.

"Дивно якось виходить. Виявляється, НАБУ закупило у того самого підприємця Литвина, якого зараз судять в "рюкзачній" справі - спортивні костюми майже по 5 тисяч гривень кожен на суму 340 тисяч гривень. Запитання - у Україні дешевших костюмів не знайшлося? Чи вони більш особливі і тактичні, ніж рюкзаки для АТО? Або все ж, у "рюкзачної" справи є політична мотивація?"- написав Речинський у фейсбуці.

Фото: facebook.com/Stanislav.Rechynskyy

Нагадаємо, вчора Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід фігуранту "справи рюкзаків" - керівнику IТ-компанії Turboseo Володимиру Литвину у вигляді особистого зобов'язання. Володимир Литвин був представником фірми-переможця тендера МВС. Надалі ця компанія була визнана фіктивною.

31 жовтня 2017 р. Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У лютому 2016 року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства за завищеною ціною.

Діалог на відео датовано груднем 2014 року, а вже у лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення у причетності його родини до закупівлі рюкзаків.

У МВС дії НАБУ назвали політичними і юридично необґрунтованими.

Національне антикорупційне бюро України оголосило про підозру трьом фігурантам "справи про рюкзаки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram