ГоловнаПолітика

"Антонов" допоможе росіянам продовжити експлуатацію літаків "Руслан"

"Волга-Дніпро" має в парку 12 найбільших у світі серійних вантажних літаків.

"Антонов" допоможе росіянам продовжити експлуатацію літаків "Руслан"
Фото: vpozitive.biz

Українське держпідприємство "Антонов" погодилося продовжити льотну придатність літаків "Руслан" (Ан-124-100) російської компанії "Волга-Дніпро".

Про це повідомляють на сайті "Антонова".

"З метою дотримання своїх зобов'язань, за міжвідомчим узгодженням з повноважними міністерствами і відомствами України, згідно з листом-роз'ясненням Держекспортконтролю України, на договірних засадах фахівці ДП «Антонов» виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 «Руслан» ТОВ «Авіакомпанія «Волга-Дніпро», що не входить до переліку компаній, щодо яких, відповідно до рішення РНБО України, застосовують санкції", - сказано в повідомленні.

Про те, що російська вантажна авіакомпанія "Волга-Дніпро" і ДП "Антонов" ведуть закриті переговори про продовження льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан", повідомила в п'ятницю російська газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела в авіаційній галузі.

Раніше "Антонов" вийшов з українсько-російського СП "ОАК-Антонов" і припинив обслуговування літаків російського перевізника. Це поставило в скрутне становище компанію "Волга-Дніпро", в парку якої є 12 "Русланів" - найбільших у світі серійних вантажних літаків. Власником сертифікатів цих літаків залишився "Антонов", і, за його умовами, процедура продовження ресурсу літака повинна проводитися після кожних 4 тис. льотних годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram