ГоловнаПолітика

"Народний фронт" звернувся в СБУ після інформації про співпрацю "Антонова" з російським підприємством

Партія вимагає перевірити, чи не порушило українське підприємство введені РНБО санкції.

"Народний фронт" звернувся в СБУ після інформації про співпрацю "Антонова" з російським підприємством
Фото: nfront.org.ua

"Народний фронт" обурений повідомленням про те, що українське державне підприємство "Антонов" може відновити обслуговування літаків Ан-124 російської авіакомпанії "Волга-Дніпро", повідомляє прес-служба партії. Там кажуть про те, що таку співпрацю мали зупинити ще 2015 року за рішенням уряду Арсенія Яценюка.

"Нагадуємо: мова йде про транспортні літаки "Руслан" у розпорядженні країни-агресора, які можуть і будуть використовуватися для перекидання військ і бойової техніки Росії. Іншими словами, це літаки подвійного військово-цивільного призначення", - говорять у НФ.

Таку співпрацю з російськими підприємствами там називають аморальною і забороненою чинним законодавством.

"Ми звертаємося до Служби безпеки України та Кабінету Міністрів про негайну перевірку інформації, яка з'явилася в ЗМІ. Зокрема, необхідно створити спеціальну комісію і з'ясувати, чи були факти порушення санкцій проти агресора, встановлених рішеннями РНБО. А також чи було порушення встановленого законом порядку експорту послуг подвійного призначення. Відповідні керівники повинні відзвітувати про результати такої перевірки у Верховній Раді", - йдеться в заяві "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram