ГоловнаПолітика

Детективи НАБУ затримали інвестора "Трейд Коммодіті" Трофименка (оновлено)

Про подробиці наразі невідомо. 

Детективи НАБУ затримали інвестора "Трейд Коммодіті" Трофименка (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали інвестора компанії "Трейд Коммодіті"  Володимира Трофименка.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Після конференції затримали Володимира Трофименка... І відвезли на Сурикова, 3 до НАБУ", - повідомили в прес-службі.

Подробиць у компанії не уточнили.

Оновлення. У НАБУ підтвердили затримання власника підприємства, яке постачало паливо для Міноборони.

"16 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали фактичного власника комерційного підприємства за підозрою в розтраті коштів держбюджету в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони. Особу затримано за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони обрав "Трейд Коммодіті" переможцем відкритого тендеру із закупівлі палива. У червні-серпні 2016 року ці фірми уклали кілька додаткових угод, через які ціна на той самий обсяг збільшилася на близько 16% від початкової вартості.

"Трейд Коммодіті" пояснила підвищення ціни зростанням цін на паливо на біржах. У НАБУ вважають, що збільшення ціни відбувалося "без будь-яких правових підстав".

11 жовтня НАБУ затримало заступника міністра оборони Павловського та ще трьох співробітників відомства за підозрою в розтраті 149 млн гривень при закупівлі палива у фірми "Трейд Коммодіті".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram