ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрювані в розкраданні 149 млн гривень на закупівлі пального для Міноборони втекли

Про це розповіло джерело в правоохоронних органах.

Підозрювані в розкраданні 149 млн гривень на закупівлі пального для Міноборони втекли
Фото: job-sbu.org

Підозрювані в причетності до розкрадання 149 млн гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю "Трейд Коммодіті" (Кам'янське), яке перемогло у тендері, втекли.

Про це "Українським Новинам" повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Вони всі втекли, на жаль", - сказав він.

За його словами, ймовірно, їм вдалося сховатися, оскільки хтось "злив" інформацію про те, що НАБУ і САП готують спільну спецоперацію із затримання фігурантів справи.

Нагадаємо, 13 та 18 травня 2016 року між Міноборони і переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Згідно з даними попереднього розслідування, протягом червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін у договори про закупівлі товарів за бюджетні кошти, замовник і постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни.

В результаті на користь постачальника безпідставно і незаконно були перераховані бюджетні кошти на загальну суму 149,3 млн гривень.

Сьогодні, 11 жовтня, НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського за підозрою в причетності до розкрадання 149 млн гривень під час закупівлі пального для Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram