ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники виявили в автомобілях двох громадян Молдови георгіївські стрічки

Чоловікові й жінці заборонили в'їзд в Україну на три роки.

Прикордонники виявили в автомобілях двох громадян Молдови георгіївські стрічки
Фото: news.1777.ru

Прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили георгіївські стрічки в автомобілях двох громадян Молдови та заборонили їм в'їзд в Україну на три роки.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Відзначають, що у 29-річної громадянки Молдови, яка прямувала автомобілем Jaguar із Кишинева через пункт пропуску "Кучурган" (Одеська область), виявили георгіївську стрічку. Оскільки жінка не змогла пояснити мету поїздки в Україну, було прийнято рішення заборонити їй в'їзд у країну на три роки.

Раніше прикордонники виявили в автомобілі громадянина Молдови георгіївські стрічки і проросійську символіку. За результатами співбесіди іноземцеві також було заборонено в'їзд в Україну на три роки.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада проголосувала за заборону георгіївської стрічки. 14 червня закон було опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" і набув чинності.

Раніше Держприкордонслужба декілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

У Росії георгіївську стрічку як символ Перемоги почали використовувати з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram