ГоловнаЕкономікаБізнес

Інвестори із Сінгапуру та США побудують в Одеській області два заводи з переробки соняшнику

Загалом інвестиції становитимуть 300 млн доларів.

Інвестори із Сінгапуру та США побудують в Одеській області два заводи з переробки соняшнику
МЭЗ компании Wilmar в Одесской области
Фото: http://odessamedia.net

Іноземні інвестори мають намір інвестувати 300 млн доларів у будівництво двох олійноекстракційних заводів, а також зернового терміналу та потужностей для перевалки в Одеській області.

Про це "Українські новини" повідомив Костянтин Чижик - радник голови Одеської обласної державної адміністрації, який займається питаннями інвестицій.

За словами Чижика, у вівторок було підписано відповідний тристоронній меморандум між компанією "Дельта Вілмар", що входить у глобальну агропромислову групу Wilmar International (Сінгапур), компанією з американськими інвестиціями "Грейн Агро Інвест" і Одеською обладміністрацією.

"Інвестори із Сінгапуру та США побудують у Лиманському районі Одеської області два нові олійноекстракційні заводи, зерновий термінал і потужності для перевалки. Загальний обсяг інвестицій у проекти становитиме близько 300 млн доларів, що забезпечить більш ніж 500 нових робочих місць", - сказав він.

Згідно з досягнутими домовленостями, вже цього року стартують два проекти вартістю 150 млн доларів кожен.

"Дельта Вілмар" побудує новий завод, а також потужності для перевалки для олії і шроту на 3 млн тонн на рік.

"Грейн Арго Інвест" побудує комплекс для зберігання та перевалки зерна, а також олійноекстракційний завод.

ТОВ "Грейн Агро Інвест" було засновано у 2016 році, його статутний капітал становить 100 тис. гривень. Засновниками компанії є Дмитро Стоянов (володіє 20% ТОВ) і компанія "Норт Америкен Лойерс" (володіє 80% "Грейн Агро Інвест"), кінцевим бенефіціаром якої є громадянин Австралії Крісталлан Ківкілларі.

Група Wilmar International займається вирощуванням і переробкою агрокультур, виробництвом харчових і спеціальних жирів, біодизелю, іншої олійножирової продукції. До групи входять понад 160 виробничих активів на чотирьох континентах. В українську структуру компанії входять два заводи в Одеській області - один із переробки тропічних олій, інший - з переробки олійних культур, а також комплекс із перевалки  олій у морпорту "Южний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram