ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київенерго" відмовляється виплачувати компенсації власникам постраждалих від прориву теплотраси авто

"Винувате ОСББ, яке влаштувало стоянку".

"Київенерго" відмовляється виплачувати компенсації власникам постраждалих від прориву теплотраси авто

Власникам пошкоджених через прорив труби в Голосіївському районі автомобілів відмовляють у відшкодуванні збитків. Про це LB.ua повідомили власники машин.

29 травня в Голосіївському районі Києва в результаті аварії - прориву водогінної труби — були пошкоджені будівлі та автомобілі. Тоді фонтан води сягав висоти п'ятиповерхового будинку, а через сильний тиск було пошкоджено 4 автомобілі, фасад будівлі та вибито вікна.

"Троє власників чотирьох пошкоджених машин зробили експертизу, оцінку збитків і надіслали "Київенерго" цей документ у вигляді претензії. "Київенерго" у відповідь на одну з претензій вказало список необхідних для відшкодування збитку документів. Ми зібрали весь пакет документів і відправили. Жоден із власників не отримав відповіді, а мені відповіли, що немає підстав для виплати, оскільки в аварії винувате ОСББ, на території якого проходить магістральна труба (нібито вони влаштували там стоянку, але це прибудинкова територія, по якій ходять люди, де паркуються машини). Для ремонту однієї моєї машини знадобиться 125 тис. гривень", - повідомила Марина Курилюк, донька власника відразу двох постраждалих під час аварії машин.

"Я надала всі необхідні для компенсації збитку документи, але не отримала від "Київенерго" відповіді. Далі події ніяк не розвиваються. Ми вже спілкувалися з адвокатом і, вочевидь, будемо змушені подати в суд", - повідомила ще одна власниця автомобіля Тетяна Малюк.

Нагадаємо, 29 травня в Голосіївському районі Києва в результаті аварії - прориву водогінної труби — були пошкоджені будівлі й автомобілі. Тоді фонтан води сягав висоти п'ятиповерхового будинку, а через сильний тиск було пошкоджено 4 автомобілі, фасад будівлі та вибито вікна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram