ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Сімферополя продовжив арешт "агента СБУ" Лимешка на два місяці

Українця звинувачують у "підготовці диверсій" в окупованому Криму.

Суд Сімферополя продовжив арешт "агента СБУ" Лимешка на два місяці
Геннадий Лимешко
Фото: Стоп-кадр с видео

Підконтрольний Кремлю суд Сімферополя на два місяці продовжив термін арешту "агента" Служби безпеки України Геннадія Лимешка, підозрюваного в підготовці диверсій в окупованому Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Київським районним судом міста Сімферополя розглянуто та задоволено у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого слідчого відділу УФСБ Росії по республіці Крим та місту Севастополю про продовження строку тримання під вартою Лимешка Геннадія Геннадійовича, обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 223.1 КК РФ, терміном на 02 місяці 00 доби, всього до 04 місяців 00 доби, тобто до 13 грудня 2017 року", - йдеться в повідомленні суду.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії заявила, що 12 серпня в Криму на спробі пошкодити лінію електропередачі Судак - Новий Світ був затриманий громадянин України Геннадій Лимешко. У повідомленні ФСБ його називають "агентом СБУ, направленим у Крим для здійснення диверсійних актів".

У нього нібито знайшли дві тротилові шашки типу "200" із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, гранату РГД-5 із вкрученим запалом, ємності з горючою сумішшю, ручну пилку (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) та цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами Служби безпеки України".

Стверджується, що Лимешко - уродженець Харківської області, раніше проходив службу в АТО на посаді старшого розвідника в одній з військових частин Збройних сил України. До Криму він прибув 9 серпня 2017 року.

В СБУ назвали затримання Лимешка провокацією та заявили, що такі фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram