ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Одеси доручив узяти Будинок Руссова під цілодобову охорону

"Комунальники постійно перебуватимуть на території будівлі для недопущення проникнення сторонніх осіб".

Мер Одеси доручив узяти Будинок Руссова під цілодобову охорону
Фото: omr.gov.ua

Пам'ятник архітектури "Прибутковий будинок А.П. Руссова", який розташований у центрі Одеси, з 10 жовтня перебуває під цілодобовою охороною.

Про це повідомляють на сайті міськради.

"За дорученням мера Геннадія Труханова 10 жовтня 2017 року працівники КП «Муніципальна охорона» розпочали цілодобову охорону пам'ятника архітектури «Прибутковий будинок А.П. Руссова» по вул. Садовій, 21", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що комунальники постійно перебуватимуть на території будівлі для недопущення проникнення сторонніх осіб, а також для запобігання можливих надзвичайних ситуацій.

Фото: omr.gov.ua

"Також визначено місце розміщення майбутнього поста охорони, а співробітники департаменту муніципальної безпеки визначили обсяги робіт із прибирання прилеглої території та відновлення елементів огорожі навколо будівлі", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні в Будинку Руссова сталася пожежа. Мерія Одеси заявила про намір витратити 60 млн гривень на його відновлення.

Будівля, побудована наприкінці 19 століття на замовлення одеського підприємця Олександра Руссова, є пам'ятником історії і архітектури регіонального значення. Вона нині в занедбаному стані, там живуть безхатченки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram