ГоловнаПолітика

Бізнесмен Адамовський заявив, що він є інвестором "Трейд Коммодіті"

Він також повідомив, що менеджмент компанії не переховується. 

Бізнесмен Адамовський заявив, що він є інвестором "Трейд Коммодіті"
"Трейд Коммодити"

Бізнесмен Андрій Адамовський є інвестором компанії "Трейд Коммодіті", керівництво якої підозрюють у причетності до корупційної схеми із закупівлі палива для Міністерства оборони.

Про це він повідомив на прес-конференції, передають "Українські новини"

"Я не є акціонером і менеджером компанії "Трейд Коммодіті". Я та Володимир Трофименко є інвесторами і фінансуємо різні проекти", - сказав Адамовський.

При цьому бізнесмен відмовився назвати обсяг інвестицій у цю компанію з 2015 року.

"Це комерційна таємниця. Не обов'язково гроші. Для того, щоб бути інвестором "Трейд Коммодіті", я інвестував своє ім'я. Я організовував фінансування, я своїм ім'ям та своїми активами гарантував повернення фінансування", - сказав Адамовський.

Він заявив, що всі дії керівництва компанії під час закупівлі палива Міністерством оборони були законними.

У прес-службі "Трейд Коммодіті" також зазначили, що директор компанії Вадим Майко перебуває за кордоном у відпустці, і що менеджмент "Трейд Коммодіті" не переховується.

Нагадаємо, раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів на початку 2016 року. На сьогодні вона забезпечує понад половину поставок нафтопродуктів, які закуповуються Міноборони й "Укрзалізницею". 11 жовтня в рамках розслідуваннях цих тендерів НАБУ затримало заступника міністра оборони України, а також директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ.

Детективи встановили, що навесні 2016 року, між міністерством і переможцем конкурсних торгів були підписані 14 договорів на поставку палива для техніки спеціального призначення на загальну суму понад 1 млрд гривень. Однак уже влітку без будь-яких правових підстав замовник і постачальник підписали низку додаткових угод про підвищення ціни за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. На підставі цих договорів на рахунок постачальника перерахували 149,339 млн гривень.

Сторона звинувачення вважає, що посадові особи Міноборони за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства скоїли злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним у спосіб зловживання службовим становищем).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram