ГоловнаПолітика

На будівництво Харківського метрополітену залучено 330 мільйонів євро, - Світлична

Кредитори виділили 320 млн євро, ще 10 дасть місто.

На будівництво Харківського метрополітену залучено 330 мільйонів євро, - Світлична
Фото: ХОГА

Надання міжнародними партнерами кредитних коштів на добудову метро в Харкові свідчить про беззаперечну довіру до України і сходу України. Так підписання угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком та Мінфіном прокоментувала голова Харківської ОДА Юлія Світлична. Разом з Президентом Петром Порошенком вона також була присутня під час підписання документа.

«Згідно з підписаними Угодами, буде профінансовано будівництво двох станцій метро Олексіївської лінії в обласному центрі Харківської області в напрямку аеропорту, нового електродепо і закуплено 85 нових вагонів рухомого складу», - повідомляє голова Харківської області.

За словами Світличної, це дасть змогу розвантажити наземні артерії, забезпечить можливість якісного та безпечного руху громадян Харківщини, а також є інвестиціями в екологію.

«Спасибі Президенту України, уряду та міжнародним фінансовим організаціям за підтримку розвитку регіону. Цей день чітко продемонстрував довіру до Харківщині. Працюють з тими, кому довіряють, і хто дає результат», - наголосила голова області Юлія Світлична.

Наприкінці серпня 2016 року в Харкові Президент Петро Порошенко відкрив тридцяту станцію метро «Перемога», і першу, побудовану за останні п'ять років в Україні. Тоді само почався діалог щодо продовження будівництва третьої гілки Харківського метрополітену. У липні 2017 року Кабінет міністрів України затвердив проекти будівництва станції «Одеська» в розмірі 4,8 млрд. грн., і електродепо «Олексіївське» з кошторисом 1, 4 млрд. грн. Гарантії щодо фінансування проектів будівництва представили Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram