ГоловнаПолітика

Луценко анонсував законопроект про подачу декларацій негласними працівниками НАБУ

Як буде забезпечено конфіденційність агентів бюро, генпрокурор не пояснив.

Луценко анонсував законопроект про подачу декларацій негласними працівниками НАБУ
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що цього тижня в парламент буде подано законопроект про декларування доходів і витрат негласними штатними працівниками Національного антикорупційного бюро.

На прес-конференції у вівторок він запевнив, що не є прихильником "публічних розбірок" і пропонує "знайти вихід із ситуації для спільної ефективної роботи, а не гучних звинувачень у тому, що всі заважають".

"Упевнений, що і зараз є можливість припинити публічні звинувачення, сісти за стіл, напрацювати план відновлення законності в діяльності НАБУ. Одним з елементів цього плану буде внесення цього тижня проектів змін до закону, які знімуть проблему найму негласних штатних співробітників, а також подачу ними декларацій", - зазначив генпрокурор.

За його словами, негласні штатні співробітники НАБУ зараз узагалі не подають декларацій.

Луценко зазначив, що в Україні не існує такого поняття, як "агент НАБУ", а є штатні працівники та позаштатні.

"Агент - це калька з англійської. У нашому законодавстві є штатні та позаштатні працівники. На сьогодні два штатних працівники перебувають на допиті", - сказав генпрокурор.

Напередодні Луценко заявив, що його дружина, народна депутатка Ірина Луценко цього тижня внесе в парламент законопроект про внесення змін до закону про НАБУ.

Нагадаємо, наприкінці листопада після затримання агента НАБУ під прикриттям, якого звинуватили у провокуванні хабара, Генпрокуратура виклала відео з персональними даними агентів бюро. Зокрема, була розсекречена "агент Катерина", зусиллями якої притягнули до відповідальності нардепа Борислава Розенблата. Як заявили в ГПУ, "агент Катерина" виявилася власницею кількох автомобілів і дорогої нерухомості. У ГПУ заявили про існування незаконного таємного відділу в бюро і почали допитувати агентів НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram