ГоловнаПолітика

Одеський бізнесмен Альперін вийшов із СІЗО під заставу 21 млн грн

"Відомий контрабандист" був спійманий під час спроби дати співробітнику НАБУ $ 800 тис. хабара.

Одеський бізнесмен Альперін вийшов із СІЗО під заставу 21 млн грн
Вадим Альперин

Одеський бізнесмен Вадим Альперін, підозрюваний у дачі 800 тис. доларів хабара співробітникові Національного антикорупційного бюро, вийшов з-під варти після внесення за нього застави в розмірі 21 млн гривень.

Про це Українським Новинам повідомив його адвокат Віктор Петруненко.

"Я можу підтвердити, що він уже кілька днів на волі", - сказав він. Адвокат не уточнив, хто вніс заставу за його клієнта і коли.

При цьому в адвокатській фірмі, яка надає послуги Альперіну, Українським Новинам повідомили, що заставу за Альперіна внесли на початку грудня.

Нагадаємо, наприкінці листопада НАБУ і Генеральна прокуратура затримали людину, яка пропонувала одному зі співробітників НАБУ хабар у розмірі $800 тис., щоб закрити справу. Пізніше прес-служба Генпрокуратури повідомила, що "відомому в кримінальних колах одеському контрабандисту" оголошено підозру. При цьому генпрокурор Юрій Луценко у фейсбуці прямо вказав ім'я Альперіна.

Альперіну склали підозру за ч.3 ст.369 КК, але не затримували. Пізніше суд, на який Альперін прийшов, обрав йому запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 21 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram