ГоловнаПолітика

Наливайченка оштрафували за прорив кордону

Екс-голова СБУ може оскаржити вердикт.

Наливайченка оштрафували за прорив кордону
Фото: segodnya.ua

Мостиський районний суд оштрафував колишнього голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка на 3,4 тис. гривень за незаконний перетин кордону в пункті пропуску "Шегині" разом з Михайлом Саакашвілі.

Як повідомили Українським Новинам у суді, рішення було винесено судом 8 грудня.

Наливайченко має 10 днів, щоб його оскаржити.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів у поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушив до пункту пропуску "Шегині" автобусом. Там його знову затримали. Пункт пропуску закрили під приводом повідомлення про мінування. У результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Разом з Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ять діючих нардепів і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

22 вересня Мостиський районний суд Львівської області оштрафував Саакашвілі на 3,4 тис. гривень за незаконний перетин кордону. Він оскаржив це рішення, проте безуспішно. У результаті Саакашвілі штраф сплатив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram