ГоловнаПолітика

Поліція висунула Димінському підозру в скоєнні смертельної ДТП (оновлено)

Йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Поліція висунула Димінському підозру в скоєнні смертельної ДТП (оновлено)
Фото: zik.ua

Головне слідче управління Національної поліції 7 грудня повідомило про підозру бізнесменові Петру Димінському. Під час слідства було встановлено, що саме він, а не його охоронець, спровокував ДТП, в якій загинула жінка Львівської області. Димінського підозрюють за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу - порушення правил безпеки дорожнього рух, що призвело до загибелі людини.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції (ім'я підозрюваного не вказано, але LB.ua відомо, що йдеться про Димінського).

Оновлення. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці повідомила, що Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури і дав дозвіл на затримання Димінського і доставку його в суд для обрання запобіжного заходу - утримання під вартою.

Аварія сталася 18 серпня на трасі Львів-Краковець. "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, якого взяли під варту, а пізніше перевели під домашній арешт. Водночас родичі загиблої наполягали, що за кермом "Мерседеса" був сам Димінський.

Слідство призначило низку процесуальних дій, за підсумками яких було встановлено, що Борщ не керував машиною в момент аварії.

Національна поліція проводить заходи щодо встановлення місця перебування Димінського і його виклику до слідчого. Якщо бізнесмен проігнорує виклик, його оголосять у розшук.

Димінському загрожує до 8 років позбавлення волі.

Він володіє ФК "Карпати" і телеканалом ZIK.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram