ГоловнаПолітика

Курченко подав до суду на Порошенка і Луценка (оновлено)

Позов про захист честі, гідності та ділової репутації розглянуть у квітні.

Курченко подав до суду на Порошенка і Луценка (оновлено)
Фото: politnavigator.net

Бізнесмен Сергій Курченко, який після Революції гідності втік з України в Росію, подав позов до президента Петра Порошенка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляють "Українські новини", позов до Порошенка і телерадіокомпанії "Студія 1+1" було зареєстровано Печерським райсудом Києва 4 жовтня.

Розгляд справи призначено на 4 квітня 2018 року.

Президент має недоторканність на час виконання обов'язків голови держави.

Оновлення. Належне Курченкові видання "Комсомольская правда в Украине" оприлюднило його заяву. Курченко заперечує фінансування Михайла Саакашвілі й обіцяє подати позов проти генпрокурора Юрія Луценка.

"Саакашвілі не знаю і знати не хочу. А ось із Порошенком ми знайомі і дуже навіть добре", - зазначив олігарх-утікач і заявив, що 2013 року "купив у Петра Порошенка медіа-холдинг UMH group за 400 000 000 доларів США" [мажоритарним акціонером UMH був Борис Ложкін, офіційно у близьких до Порошенка структур на момент продажу було менш ніж 5% в холдингу, - ред.].

"За наявною у мене інформацією, цей корупційний жиробас після продажу не сплатив жодних податків до бюджету України. Порошенко - обманщик і боягуз, тому і нацьковує всюди свого ланцюгового цуцика Луценка. Схоже, що Юрій Луценко зробив заяву, перебуваючи в п'яному угарі після чергової пиятики з своїм кумом-товаришем по чарці Порошенком. Ця алкогольна парочка так дійняла всю нашу країну, весь народ і мене особисто, що я подаю позов про захист честі і гідності за поширення наклепу до Юрія Луценка", - подаються слова Курченка.

Зазначають, що це буде вже другий за останні два місяці позов Курченка про захист честі і гідності.

Нагадаємо, Курченка планують заочно судити за створення ОЗУ. Йому інкримінують 10 злочинних епізодів, суму розкрадань за якими оцінюють приблизно у 18 млрд гривень, а збитки - понад 14 млрд гривень.

Дії Курченка кваліфіковано за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації); ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (крадіжка); ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (замах на розкрадання), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів); ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво); ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram