ГоловнаПолітика

Президент Польщі відвідає Україну 13 грудня

Основною темою переговорів стане політика безпеки в контексті ситуації на сході України.

Президент Польщі відвідає Україну 13 грудня
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Президент Польщі Анджей Дуда відвідає Україну 13 грудня.

Про це інформує прес-служба президента Польщі.

"13 грудня 2017 року Президент Республіки Польща Анджей Дуда відвідає Україну", - йдеться в повідомленні.

Основною темою переговорів стане політика безпеки в контексті ситуації на сході України.

У рамках візиту Дуда зустрінеться з Президентом Петром Порошенком, спостерігачами від спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі та представниками Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй.

Дуда також вшанує пам'ять убитих співробітниками НКВС польських солдатів, які поховані на кладовищі жертв тоталітаризму в Харкові.

Про майбутній візит президента Польщі в Україну на початку листопада повідомив міністр канцелярії голови польської держави Кшиштоф Щерський. У той же час міністр канцелярії президента РП зазначив, що польська сторона бачить негативну еволюцію поглядів України щодо Польщі в історичному контексті, а також погіршення відносин Києва з іншими східноєвропейськими сусідами.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що країна може заборонити в'їзд українцям, які дотримуються вкрай антипольських позицій у питаннях трактування спільної історії. Також він роздумує над тим, щоб порадити Дуді скасувати свій візит в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram