ГоловнаПолітика

МЗС Грузії не контактувало з Україною щодо затримання Саакашвілі

"Співпраця Грузії та України з цього питання обмежується правовими рамками".

МЗС Грузії не контактувало з Україною щодо затримання Саакашвілі
Фото: Макс Требухов

Контактів МЗС Грузії з українським МЗС щодо затримання в Києві екс-президента Грузії Саакашвілі не було. Про це заявив глава МЗС Грузії Михайло Джанелідзе в коментарі журналістам, пише "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи запитання про можливу екстрадицію Саакашвілі в Грузію, Джанелідзе заявив: "Співпраця Грузії та України з цього питання обмежується правовими рамками. Якщо у цьому питанні є комунікації, то вони проводяться відповідними відомствами".

Раніше міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що міністерству юстиції і ГПУ було направлено вимогу про затримання та екстрадицію Саакашвілі з Києва в Тбілісі, де його звинувачують у скоєнні кількох злочинів.

Зараз в Тбіліському міському суді розглядається справа про перевищення Саакашвілі повноважень на посту президента Грузії.

Зокрема, мова йде про його указ щодо дострокового звільнення з ув'язнення 4 поліцейських, засуджених за звинуваченням у вбивстві співробітника "Банку Грузії" Сандро Гіргвліані у 2006 році.

Також в суді розглядаються кримінальні справи проти Саакашвілі за розтрату державних коштів, розпорядження про силовий розгін мітингу опозиції в 2007 році у Тбілісі і захоплення будівлі телекомпанії "Імеді".

Раніше Тбіліський міський суд виніс рішення про арешт і попереднє ув'язнення Саакашвілі в разі його появи на території Грузії.

Нагадаємо, Михайла Саакашвілі затримали в п'ятницю, 8 грудня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram