ГоловнаПолітика

До СБУ в Аскольдовому провулку підтягнулися близько 200 соратників Саакашвілі (оновлено)

Дерев'янко кличе всіх завтра на 12:00 у парк Шевченка на марш стосовно імпічменту.

Біля Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області, куди доставили затриманого лідера партії "Рух Нових сил" Михайла Саакашвілі, зібралися близько 200 активістів.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

Прихильники Саакашвілі закликають скинути владу, зокрема Президента Петра Порошенка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Чоловік, який представився як голова ГО "Держава майбутнього" Сергій Здоміщук, закликає людей приходити і підтримувати Саакашвілі.

Активістів біля управління СБУ в Аскольдовому провулку обгороджує колона з приблизно 50 співробітників поліції.

Поліція затримала п'яного чоловіка, назвавши його провокатором. Активісти не заперечували.

Раніше сьогодні співробітники Нацполіції виявили місцезнаходження Саакашвілі на вул. Відрадній в Києві і затримали його. Затриманого помістили в ізолятор тимчасового утримання.

Оновлення. До управління СБУ прибув адвокат Саакашвілі Павло Богомазов. За словами адвоката, він не знає деталей затримання свого підзахисного.

Богомазов повідомив, що зараз у Саакашвілі вже перебувають двоє адвокатів, зв'язку з ними немає. Він намагається також пройти до Саакашвілі, який, очевидно, перебуває у відділенні СБУ.

Адвоката пропустили на територію управління.

Фото: Тереза Лащук

Оновлення 00:51. До управління СБУ в Аскольдовому провулку, 3а, прийшов народний депутат Юрій Дерев'янко. Він розповів, що не бачив, як затримували Саакашвілі - був на ефірі.

Дерев'янко закликає всіх завтра о 12:00 зібратися в парку Шевченка на марш стосовно імпічменту.

Нардеп стверджує, що затримання Саакашвілі - "це сфабрикована справа".

Оновлення 1:17. Прихильники Саакашвілі принесли до будівлі СБУ три бочки і намагаються розпалити в них вогонь. Кількість протестувальників значно поменшала. Тим часом правоохоронці перекрили дорогу на площі Слави.

Раніше сьогодні співробітники Нацполіції виявили місцезнаходження Саакашвілі на вул. Відрадній у Києві і затримали його. Затриманого помістили в ізолятор тимчасового утримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram