ГоловнаПолітика

Клімкін розповів про деталі зустрічі з Лавровим

"Це була унікальна зустріч, присвячена саме обміну".

Клімкін розповів про деталі зустрічі з Лавровим
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС України Павло Клімкін назвав зустріч з головою російського МЗС Сергієм Лавровим унікальною і головною темою спілкування назвав обмін полоненими, повідомляє "112 Україна".

"Це була зустріч не про наші відносини. Ну які відносини в стані війни. Ми розмовляли тільки про те, як витягнути наші хлопців. Це буде обмін, обмін дуже складний ... Фактично це було єдине серйозне питання до того, як ми домовлялися, і вся зустріч була цьому присвячена", - зазначив голова українського МЗС.

Також Клімкін зазначив, що під час зустрічі сторони обговорили питання миротворчої місії на Донбасі:

"Звичайно, ми торкнулися, але дуже коротко, перспективи, наприклад, миротворчої місії, але прекрасно зрозуміло, Лавров під час свого виступу у Відні сказав, що місія - це буде окупаційна адміністрація. Я сказав своїм колегам, що окупаційна адміністрація там вже є, тому розбіжності поки що фундаментальні, ми повинні використовувати наших друзів і партнерів, щоб тиснути в подальшому. Це був тільки обмін думками, не більше того".

На питання про те, чи плануються ще зустрічі з Лавровим, Клімкін відповів:

"Це була унікальна зустріч, присвячена саме обміну. І ми використовували просто коротку зустріч в контексті міністерської зустрічі ОБСЄ. Найближчим часом зустрічатися більше не планую".

Нагадаємо, напередодні Клімкін зустрівся з Лавровим у Відні на полях 24-го засідання Ради Міністрів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Після зустрічі з російським колегою Клімкін заявив, що питання обміну заручниками має бути вирішене в найближчі тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram