ГоловнаПолітика

Україна озвучила в ООН свою позицію щодо Єрусалима

Остаточний статус Єрусалима має бути визначено тільки шляхом переговорів.

Україна озвучила в ООН свою позицію щодо Єрусалима
Фото: vnews.agency/

Позиція української сторони щодо Єрусалима полягає в тому, що його статус має бути визначено за результатами переговорного процесу і відповідно до резолюцій Ради безпеки ООН.

Про це заявив на засіданні Радбезу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє Укрінформ.

"Україна впевнена в тому, що остаточний статус Єрусалима має бути визначено тільки шляхом переговорів і в умовах неухильного дотримання відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН", - зазначив представник України.

Він також закликав міжнародну організацію, в тому числі спеціального координатора ООН з близькосхідного мирного врегулювання Миколу Младенова, а також учасників Близькосхідного квартету "подвоїти зусилля з метою відновлення переговорів і досягнення прогресу в близькосхідному мирному процесі".

Нагадаємо, 6 грудня американський президент Дональд Трамп заявив, що США офіційно визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, і висловив намір перенести в це місто посольство США в цій країні. Рішення Трампа не прийняли ні європейські партнери, ні арабські держави.

У минулому році Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, що підкреслює, що організація не визнаватиме підсумків шестиденної війни 1967 року, під час якої Ізраїль анексував Східний Єрусалим. Палестина вважає, що ця частина міста повинна вважатися столицею палестинської держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram