ГоловнаПолітика

Трійка ОБСЄ ухвалила окрему заяву щодо України

Голови МЗС Німеччини, Австрії та Італії закликали до "тривалого та надійного перемир'я".

Трійка ОБСЄ ухвалила окрему заяву щодо України
Фото: 112.ua

Глави МЗС країн ОБСЄ за підсумками 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні, що завершилося в п'ятницю, ухвалили низку заяв. Крім того, міністри Трійки ОБСЄ - Німеччина, Австрія та Італія ухвалили ще й окрему заяву щодо України, повідомляє Укрінформ.

"Міністри закордонних справ Німеччини, Австрії та Італії - Трійки ОБСЄ - оприлюднили заяву щодо кризи в і навколо України, закликавши до імплементації тривалого та надійного перемир'я і надання імпульсу для інтенсифікації зусиль для вирішення конфлікту", - повідомили агентству в прес-службі ОБСЄ.

У спільній заяві міністрів країн ОБСЄ йдеться про необхідність зменшувати ризики виникнення конфліктів, що виникають як наслідок використання інформаційних і комунікаційних технологій, працювати над запобіганням торгівлі людьми, зокрема дітьми. Також домовилися інтенсифікувати співпрацю в економічній галузі, заохочувати працевлаштування жінок та молоді.

Крім цього, сторони домовилися розширювати зусилля зі зменшення загрози, створюваної стрілецькою зброєю, легкими озброєннями і запасами звичайних боєприпасів

Глави МЗС привітали прогрес у Придністровському врегулюванні і закликали сторони продовжувати процес.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Павло Клімкін і глава МЗС Австрії Курц обговорили роль місії ОБСЄ в деескалації конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram