ГоловнаСвіт

На Раді ОБСЄ США виступили на захист Сущенка

Сполучені Штати також закликали повернути в Україну Миколу Карпюка та Станіслава Клиха.

На Раді ОБСЄ США виступили на захист Сущенка
Фото: Сергей Нужненко

Офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан в четвер виступив на засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні, підкресливши безпідставність звинувачень РФ проти українського журналіста Романа Сущенка і закликав Москву негайно звільнити українського журналіста, повідомляє Укрінформ.

"Росія затримала десятки українців за різними безпідставними приводами. Сполучені Штати глибоко стурбовані тим, що московський суд може присудити журналісту Роману Сущенку до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями у шпигунстві. Ми закликаємо Росію зняти ці звинувачення", - заявив представник США.

Він зазначив, що Сполучені Штати також стежать за справами Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких засудили в травні 2016 року за звинуваченнями у фальшивому "тероризмі".

"Ми закликаємо Росію повернути обох в Україну", - підкреслив американський дипломат.

Разом з тим, він звернув увагу на політично мотивоване переслідування кримських татар та інших активістів, які виступають проти окупації Криму. У зв'язку з цим керівник Місії США згадав про засудження на півострові академіка Дмитра Штиблікова за звинуваченням у саботажі.

"Сполучені Штати закликають Росію виконувати свої міжнародні зобов'язання, включаючи зобов'язання перед ОБСЄ, поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - підкреслив представник місії США.

Нагадаємо, кореспондента видання "Укрінформ" у Франції Сущенка затримала ФСБ Росії в Москві, куди він поїхав провідати свого двоюрідного брата.

Співробітники ФСБ РФ заявили, що він нібито є співробітником головного управління розвідки Міноборони України. Адвокат українського журналіста заявив, що Сущенка збираються засудити на 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram