ГоловнаСвіт

Туреччина направила США сім вимог про екстрадицію Ґюлена

Мін'юст Туреччини заявив, що Анкара виступає за незалежний і неупереджений суд над Ґюленом.

Туреччина направила США сім вимог про екстрадицію Ґюлена
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

Туреччина направила в США сім вимог про екстрадицію мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в організації невдалої спроби перевороту в липні 2016 року.

Про це повідомив міністр юстиції Туреччини Абдульхамід Гюль, передає агентство Anadolu. За словами турецького міністра, останню з вимог направлено американській стороні 3 листопада 2017 року. Крім того, США передано вимогу про тимчасове затримання лідера течії "Паралельна держава" Фетхуллаха Ґюлена.

Гюль зазначив, що Туреччина продовжує наполегливо вимагати від США екстрадиції Ґюлена.

"Анкара виступає за незалежний і неупереджений суд над Ґюленом. Туреччина має право вимагати цього і в контексті міжнародних угод, і в рамках двосторонніх договорів. Ми прирівнюємо відсутність кроків у цьому напрямку до захисту злочинця", - підкреслив голова турецького Мін'юсту.

Раніше посольство Туреччини у Вашингтоні спростувало інформацію про спробу організації викрадення та вивезення зі США проповідника Ґюлена. У заяві турецької дипмісії підкреслили, що Анкара має намір суто правовими шляхами домогтися екстрадиції Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram