ГоловнаСвіт

Чотири жінки звинуватили американського сенатора в домаганнях

Законодавець заявив, що йому "дуже складно відповідати на анонімні звинувачення". 

Чотири жінки звинуватили американського сенатора в домаганнях
Ал Френкен
Фото: EPA/UPG

За останній тиждень чинного сенатора-демократа Ала Франкена (Al Franken) від штату Міннесота звинуватили в сексуальних домаганнях чотири жінки, описуючи інциденти в період між 2006 і 2010 роками.

Останні два звинувачення були оприлюднені анонімно в середу, 22 листопада, повідомило американське видання HuffPost. 

"Ще дві жінки розповіли, що сенатор Ал Франкен чіпав їх за сідниці в різних інцидентах", - зазначає видання.

При цьому наголошується, що обидві жертви не були знайомі з історією одна одної, хоча в обох випадках це сталося під час виборчої кампанії 2008 року, коли Франкен був обраний до Сенату. Жінки не назвали своїх імен, оскільки хотіли б уникнути зайвої уваги й морального переслідування.

Перша жінка повідомила, що Франкен чіпав її за сідниці під час групового фотографування. Інша розповіла виданню приблизно таку саму історію, додавши, що після домагань він запропонував знайти вбиральню, "очевидно для сексу". 

Сам законодавець зазначив, що йому "дуже складно відповідати на анонімні звинувачення", і що він "не пам'ятає подій тієї виборчої кампанії".

Однак кілька днів тому сенатора вже публічно звинуватили дві жінки. Перша з них - радіоведуча Лієн Твід - минулого тижня повідомила, що Франкен цілував і мацав її без згоди під час туру 2006 року. Друга - Ліндсі Менц - звинуватила його в домаганнях під час ярмарку в Міннесоті 2010 року.

З початку жовтня в США в сексуальних домаганнях були звинувачені продюсер Гарві Вайнштейн, актори Кевін Спейсі та Дастін Гоффман, комік Луї Сі Кей, режисер Джеймс Тобек, екс-президент Джордж Буш-старший, телеведучий Чарлі Роуз. Останніми тижнями в США стали частими зізнання жертв сексуальних домагань, що коштувало кар'єри і перспектив для відомих зірок, зокрема Гарві Вайштейна, Кевіна Спейсі та інших. Водночас, поки що невідомо, як подібні звинувачення позначаться на кар'єрі чинного сенатора Франкена.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram