ГоловнаСвіт

Російську делегацію не пустили в Молдову на проплачений Москвою форум

Мер міста Бєльці і лідер проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий назвав дії прикордонників "свавіллям".

Російську делегацію не пустили в Молдову на проплачений Москвою форум
Фото: zdg.md

Російську делегацію, яка приїхала на профінансований Москвою форум ділового співробітництва "Москва-Бєльці-Молдова", не пустили в Республіку Молдова.

Про це повідомив мер міста Бєльці і лідер "Нашої партії" Ренато Усатий, повідомляє видання ZDG.md.

"Всі знають про співпрацю між примерією міста Бєльці з містами з різних країн. Я підписав угоду про співпрацю з Нижнім Новгородом, Санкт-Петербургом, Москвою. Уряд Москви вийшов з ініціативою за власний рахунок (всі знають стан нашого молдавського бюджету) провести форум ділового співробітництва у Бєльцях. В делегації присутні чиновники з уряду Москви, мали приїхати близько десяти осіб", - заявив Усатий.

Водночас він назвав дії прикордонників "свавіллям" і пригрозив зв'язатися з російським посольством.

"Не Додон вирішує, кому в'їжджати в Молдову, а кому не в'їжджати. Це вирішує банда", - заявив віце-голова "Нашої партії" Дмитро Чубашенко.

Представник прес-служби Прикордонної поліції Республіки Молдова Раїса Новіцкі в коментарі виданню повідомила, що вранці цим десяти громадянам Російської Федерації не дозволили в'їхати в Республіку Молдова у зв'язку з тим, що вони не змогли пояснити причину свого візиту в країну.

"У прикордонної поліції не було інформації про те, що це була офіційна делегація. Водночас делегація не змогла надати документи, які б підтверджували, що вони будуть брати участь у форумі", - повідомила представник прес-служби.

Нагадаємо, в жовтні молдавські прикордонники вислали з країни російського економіста Михайла Делягіна. Причиною висилання вони назвали те, що він не зміг пояснити мету візиту. В Молдову його запросила партія комуністів для участі в конференції, присвяченій 100-річчю Жовтневої революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram