ГоловнаСвіт

У Туреччині журналістку опозиційного видання посадили на 7 років за зв'язки з Ґюленом

Спочатку журналістку засудили до дев'яти років позбавлення волі.

У Туреччині журналістку опозиційного видання посадили на 7 років за зв'язки з Ґюленом
Фото: goodvin.info

Суд в Анкарі засудив колишню журналістку відомого ліквідованого опозиційного видання Zaman, до семи років і шести місяців позбавлення волі за звинуваченням у членстві в терористичній організації мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє Turkish Minute.

Під час слухань у 14-му Вищому кримінальному суді в Анкарі журналістку Айшенуру Парілдак спочатку засудили до дев'яти років позбавлення волі, але згодом суд зменшив покарання до семи років і шести місяців за гарну поведінку.

27-річна журналістка закритої на сьогодні газети Zaman заперечує звинувачення проти неї, заявляючи, що вона ніколи не використовувала додаток для смартфонів ByLock, який, на думку турецьких слідчих, був інструментом комунікації серед послідовників руху Ґюлена, якого звинувачують в організації державного перевороту 2016 року.

Zaman до спроби держперевороту в Туреччині був головним виданням руху Ґюлена, якого турецька влада звинувачує в організації перевороту. У Стамбулі Zaman і його англомовна версія today's Zaman припинили свою роботу незабаром після перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram