ГоловнаСвіт

Пхеньян пообіцяв посилити "політику залякування" у відповідь на внесення КНДР у список спонсорів тероризму

У КНДР визначення країни спонсором тероризму назвали "інструментом авторитаризму в американському стилі".

Пхеньян пообіцяв посилити "політику залякування" у відповідь на внесення КНДР у список спонсорів тероризму
Фото: EPA/UPG

Північна Корея назвала рішення президента США Дональда Трампа повернути КНДР до списку держав-спонсорів тероризму "серйозною провокацією і грубим порушенням".

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на північнокорейські ЗМІ.

За даними агентства, в МЗС КНДР відкинули причетність північнокорейського уряду до будь-якої терористичної діяльності. Крім того, визначення країни спонсором тероризму "тільки інструмент авторитаризму в американському стилі, який може бути прикріплений або знятий у будь-який час відповідно до інтересів".

За словами представника МЗС КНДР, заява США лише зробила Північну Корею більш налаштованою до збереження свого ядерного арсеналу. "Поки США продовжують свою ворожу політику проти КНДР, наша політика залякування буде ще більше посилюватися", - сказав він.

Представник північнокорейського зовнішньополітичного відомства також пригрозив, що "США будуть нести повну відповідальність за всі наслідки нахабної провокації щодо КНДР".

Нагадаємо, 20 листопада президент США Дональд Трамп повернув КНДР до переліку держав-спонсорів тероризму. Це означає введення проти цієї країни особливого режиму обмежень і додаткових санкцій. Згодом США ввели санкції проти 13 китайських і північнокорейських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram