ГоловнаСвіт

Данія має намір закрити свою територію для "Північного потоку-2"

Замість територіальних вод Данії трубу доведеться прокладати в її виключній економічній зоні.

Данія має намір закрити свою територію для "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Початок будівництва трубопроводу "Північний потік-2" буде відкладено через заперечення з боку Данії, яка готує поправки, що закривають для проекту територіальні води країни.

Про це на газовій конференції в Мілані повідомив Пол Коркоран, головний фінансовий директор зареєстрованої в Швейцарії Nord Stream 2 AG, передає Platts

За його словами, перешкодою для будівництва стане законопроект, який готує парламент Данії. Він розширить перелік підстав, за якими данський уряд зможе відмовляти в дозволі на будівництво в своїх територіальних водах: до екологічних ризиків додадуться міркування національної безпеки.

Як повідомляє EuroObserver, законопроект підтримують і уряд Данії, і основні опозиційні партії. Його буде затверджено в листопаді і набуде чинності в січні 2018 року.

У цьому випадку доведеться змінювати маршрут. Замість територіальних вод Данії трубу доведеться прокладати в її виключній економічній зоні.

За словами Коркорана, це "стане причиною можливої відстрочки", а також "збільшить вартість" проекту.

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році. Нагадаємо, раніше в листопаді Єврокомісія затвердила пропозицію розширити Третій енергопакет на "Північний потік-2"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram