ГоловнаСвіт

Uber приховав інформацію про крадіжку хакерами даних 57 млн клієнтів і співробітників

Служба таксі заплатила хакерам близько $100 тис., щоб вони видалили отримані дані і не повідомляли про те, що сталося.

Uber приховав інформацію про крадіжку хакерами даних 57 млн клієнтів і співробітників
Фото: wealthdaily.com

Хакери викрали особисті дані 57 млн клієнтів і співробітників компанії Uber у 2016 році, але компанія приховувала цю інформацію.

Про це повідомляє агентство Bloomberg

За відомостями видання, було викрадено імена, адреси електронної пошти та номери телефонів близько 50 млн клієнтів сервісу, а також дані приблизно 7 млн водіїв, включаючи інформацію про більш ніж 600 тис. водійських прав.

В Uber агентство повідомили, що дані банківських карт і номери соціального страхування клієнтів до рук хакерів не потрапили. За відомостями Bloomberg, колишній виконавчий директор компанії Тревіс Каланік був обізнаний про кібератаку, але сервіс замовлення таксі не оприлюднив цієї інформацію, а заплатив хакерам близько $100 тис., щоб вони видалили отримані дані і не повідомляли про те, що сталося. Каланіку повідомили про злом у листопаді 2016 року, через місяць після кібератаки. Екс-голова компанії відмовився коментувати ситуацію.

Новий керівник сервісу Дара Хосровшахі, який зайняв цей пост у вересні, в коментарі Bloomberg заявив, що "все це не повинно було статися". "Я не буду шукати ніяких виправдань, - сказав він. - Ми змінюємо те, як ведемо справи". Хосровшахі також попросив голову служби безпеки компанії Джо Саллівана піти у відставку і звільнив високопоставленого юриста Крейга Кларка, відзначає Bloomberg. Генпрокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдермен почав розслідування інциденту, заявила його представник Емі Спітальнік.

У січні 2016 року прокуратура Нью-Йорка оштрафувала Uber на $20 тис. за те, що компанія не повідомила вчасно про інший витік, що стався 2014 року.

Нагадаємо, раніше в листопаді Uber повідомив про плани запустити літаючі таксі до 2023 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram