ГоловнаСвіт

Путін закликав великі підприємства бути готовими збільшити випуск військової продукції

Російський лідер доручив розробити додаткові заходи щодо підвищення мобілізаційної готовності армії.

Путін закликав великі підприємства бути готовими збільшити випуск військової продукції
Владимир Путин
Фото: www.rg.ru

Президент РФ Володимир Путін закликав усі великі і стратегічні підприємства Росії бути готовими збільшити випуск військової продукції.

Про це повідомляє "Интерфакс"

За словами Путіна, здатність економіки швидко збільшити обсяги виробленої військової продукції і послуг - це "одна з найважливіших умов забезпечення військової безпеки" Росії. "До цього повинні бути готові всі стратегічні і просто великі підприємства, незалежно від форм власності", - заявив Путін.

Він додав, що необхідно проаналізувати ще раз можливості оборонних підприємств оперативно наростити обсяг виробництва військової продукції.

22 листопада Путін провів нараду з військових питань. Під час нього він також доручив проаналізувати підсумки військових навчань "Захід-2017", у тому числі виявлені недоліки.

"За підсумками навчань були виявлені певні недоліки, потрібно уважно їх вивчити, виробити додаткові заходи щодо підвищення мобілізаційної готовності", - заявив Путін.

Військові навчання "Захід-2017", які спільно проводили Росія і Білорусь, пройшли з 14 по 20 вересня. У них, за інформацією білоруського Міноборони РФ, узяли участь 12,7 тис. військових. У НАТО заявили про агресивний характер навчань і висловили занепокоєння їх масштабом. Як повідомляли, реальна чисельність учасників усіх заходів, які проводилися в рамках "Захід-2017", оцінюється в 120 тис. осіб, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram