ГоловнаКультура

СБУ розробила порядок організації гастролей російських артистів

Запит потрібно надсилати на електронну адресу або пошту СБУ.

Служба безпеки України розробила порядок організації гастрольних заходів за участю громадян країни-агресора.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Організатор гастролей повинен надіслати в СБУ на електронну адресу ([email protected]) або пошту (01601 м Київ 1, вул. Малопідвальна, 16, СБУ) запит, в якому вказані дані організатора (назва, код ЄДРПОУ, ПІБ керівника), дата, час і місце проведення гастрольних заходів, ПІБ і сценічний псевдонім артиста, його дата народження, приналежність до творчих колективів та інша інформація про характер творчої діяльності.

Шаблон запиту
Шаблон запиту

Нагадаємо, що закон, який зобов'язує російських артистів узгоджувати свій виступ з СБУ, було затверджено в жовтні 2017 року.

У разі, якщо учасником запланованого гастрольного заходу є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення заходу подає в СБУ запит на отримання інформації про наявність чи відсутність законних підстав для недопущення його до участі в зазначених гастролях.

Далі СБУ протягом 10 днів від моменту отримання запиту розглядає і надає організатору відповідь. Після отримання відповіді про відсутність підстав для недопущення громадянина Росії до участі в зазначених гастролях організатор укладає з ним договір.

Організатор гастролей, який порушив ці вимоги, несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram