ГоловнаСвіт

Польща підписала 5-річну угоду на постачання зрідженого газу з США

Угода почне діяти в 2018 році.

Польща підписала 5-річну угоду на постачання зрідженого газу з США
Баллоны со сжиженным газом
Фото: obozrevatel.ua

Польська нафтогазова компанія PGNiG підписала п'ятирічну угоду з міжнародною компанією Сentrica про постачання в LNG-термінал у Свіноуйсьце на узбережжі Балтійського моря зрідженого газу з США.

Про це під час відеоконференції Варшава-Вашингтон з США заявив голова правління PGNiG Петро Возняк, передає "Укрінформ"

"Угода з Сentrica виводить PGNiG на вищий рівень активності на глобальному ринку LNG", - заявив Возняк.

За його словами, це перша угода PGNiG, підписана в рамках формування портфеля середньострокових угод на поставку скрапленого газу.

"Більшість із них (угод, - ред.) забезпечать диверсифікацію постачання газу в Польщу та країни Центрально-Східної Європи з метою підвищення енергетичної безпеки в регіоні, де історично домінував російський газ", - наголосив голова правління PGNiG.

Заступник голови правління PGNiG із торговельних питань Мацей Возняк зазначив, що це може бути "дуже цікавою інформацією" для Росії, оскільки це - перша середньострокова угода щодо поставки американського газу в Північну Європу.

Газ до Польщі буде транспортуватися з американського LNG-терміналу Sabine Pass у штаті Луїзіана. Угода почне діяти в 2018 році. Вона передбачає, що за цей час до Польщі доставлять близько дев'яти партій зрідженого газу.

Нагадаємо, наприкінці вересня голова польського МЗС Вітольд Ващиковський заявив, що після 2022 року Польща стане повністю незалежною від російського газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram