ГоловнаСвіт

Молдова не пропустила у Придністров'я двох російських істориків

Вчені не змогли пояснити мету свого візиту до Молдови.

Молдова не пропустила у Придністров'я двох російських істориків
Фото: rtr.md

В аеропорту Кишинева увечері 2 листопада затримали віце-президента Російської асоціації істориків Першої світової війни Григорія Шкундіна і наукового співробітника Інституту загальної історії РАН, виконавчого секретаря російсько-білоруської асоціації істориків "Союзна ініціатива пам'яті і згоди" Дмитра Суржика. Про це повідомляє РБК.

"Четверо вчених з Росії мали взяти участь у конференції "Російська революція 1917 року в долях Придністров'я, Росії та світу: історія і сучасність", що відкрилася 3 листопада в ПДУ ім. Т. Г. Шевченка. Двох з них затримали в аеропорту і, очевидно, депортували", - розповіла агентству декан факультету суспільних наук Придністровського державного університету (ПДУ) Олена Бобкова.

Як передає "Интерфакс" у прес-службі Прикордонної поліції Молдови причиною депортації російських вчених назвали те, що вони не змогли пояснити мету свого візиту в Молдову. Як зазначається, 27 жовтня стало відомо, що молдавські прикордонники вислали з країни російського економіста Михайла Делягіна. Причиною висилання вони також назвали те, що він не зміг пояснити мету візиту. У Молдову його запросила партія комуністів для участі в конференції, присвяченій 100-річчю Жовтневої революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram