ГоловнаПолітика

Саакашвілі затримали на квартирі начальника департаменту Нацполіції, - ЗМІ

Юрій Покиньборода раніше обіймав посаду начальника ГУНП в Луганській області.

Саакашвілі затримали на квартирі начальника департаменту Нацполіції, - ЗМІ
Фото: facebook.com/daryna.chyzh

Затримання лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі відбулося на квартирі чинного співробітника поліції.

Про це повідомили джерела в Генеральній прокуратурі, передає РБК-Україна.

"На квартирі чинного працівника поліції", - повідомили джерела про місце затримання Саакашвілі.

Разом з тим, за даними ЗМІ, Саакашвілі затримали на квартирі Юрія Покиньбороди, який раніше обіймав посаду начальника головного управління Національної поліції у Луганській області. У 2016 році він очолив один з департаментів Нацполіції.

Народний депутат Антон Геращенко повідомив, що Саакашвілі переховувався у квартирі одного зі своїх прихильників. Під час затримання він перебував сам і не чинив опору.

"Зараз його затримали і передали в слідчий ізолятор СБУ в Аскольдовому провулку. Що стосується затримання, то воно проходило згідно із законом, він перебував у розшуку після того, як втік після першого затримання, тому поліція мала повне право його затримувати. Адвокат у такому разі на момент затримання не запрошувався, оскільки це може перешкодити затримати особу, яка перебуває в розшуку", - розповів він в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Геращенка, до Саакашвілі допущено адвоката, проводиться медичний огляд на предмет відсутності якихось побоїв.

"Далі протягом 72 годин суд повинен визначити запобіжний захід для Михайла Саакашвілі. Раніше генпрокурор Юрій Луценко прогнозував, що прокуратура проситиме лише домашній арешт , щоб це не звучало як політичне переслідування", - розповів нардеп.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали Михайла Саакашвілі. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі помістили в СІЗО. За словами генпрокурора, Нацполіція виявили місце перебування Саакашвілі на вул. Відрадній у Києві. Плануються слідчі дії і звернення до суду про обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram