ГоловнаПолітика

Екс-глава поліції Луганської області визнав, що Саакашвілі затримали в його квартирі

Юрія Покиньбороду не затримали, він підозрює, що його підставили.

Колишній глава поліції Луганської області Юрій Покиньборода повідомив, що лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі затримали в його квартирі.

Про це він розповів у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в моїй квартирі заарештували Михайла Саакашвілі", - сказав він.

"Проти нас працюють всі спецслужби України, зокрема і спецслужби держав, які воюють проти України - це Росія. Тому тих коштів наших не вистачило, щоб уникнути цієї ситуації", - сказав Покиньборода.

Він назвав подію "справою честі", оскільки за законом мав бути заарештований разом із Саакашвілі, хоча у нього в квартирі провели обшук. "Мене хочуть підставити, зробити з мене винного в його арешті, для того, щоб відвести увагу від агентів, або зрадників, які зрадили Мішу у цій ситуації", - припустив Покиньборода.

Покиньборода повідомив, що розпочинає "власне розслідування".

"Якщо зі мною щось станеться, значить, я вийшов на правильну фінішну пряму", - додав він.

Покиньборода заявив, що "не підставляв Мішу". За його словами, Саакашвілі "захворів, і йому потрібна була елементарна медична допомога".

"Тому у нас не було часу роздумувати, куди його відвезти. У лікарню ми не могли його відвезти. Ми привезли його додому, і тут йому надавалася медична допомога. Так вийшло, що ми не змогли до кінця зберегти цю таємницю, бо була певна група людей, які знали, що він тут", - сказав він.

Нагадаємо, в ніч на суботу поліція затримала Саакашвілі у квартирі на вулиці Відрадній в Києві. Його помістили в ізолятор тимчасового утримання СБУ.

Саакашвілі намагалися затримати вранці 5 грудня, але тоді його прихильникам вдалося звільнити політика. Прокуратура проситиме про домашній арешт для Саакашвілі.

Покиньборода, колишній командир батальйону "Київщина", був призначений главою головного управління Національної поліції у Луганській області у жовтні 2015 року і звільнений з цієї посади у травні 2016 року. Тоді повідомлялося, що Покиньборода переведений на посаду начальника одного з департаментів Нацполіції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram