ГоловнаПолітика

Луценко вважає мітинг біля свого будинку на руку корупціонерам

Генпрокурор наполягає, що НАБУ допускає "кричущі порушення" у своїй роботі.

Луценко вважає мітинг біля свого будинку на руку корупціонерам
Фото: facebook.com/automaidan

Генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував акцію біля будинку, де проживає його сім'я.

"Субота у мене завжди робочий день. Якраз під час акції екзальтованих борцунів я провів нараду щодо вирішення важких проблем обміну наших військовополонених. До висловлення позиції, у тому числі критичної, щодо мене ставлюся спокійно. Моральні проблеми пікетування місця проживання залишаю на совісті "активістів". Картатих ковдр не потребую. По-перше, я працюю чесно. По-друге, ніколи (на відміну від їхнього кумира Саакашвілі) зі своєї країни не тікав. Спроби представити мене Пшонкою мають такі ж перспективи, як порівняння захисту Дніпропетровського аеропорту, де служив один з основних організаторів [Олексій Гривенко], з обороною ДАП [Донецького аеропорту], де служив добровольцем мій син", - написав він.

Луценко наполягає, що Національне антикорупційне бюро допускає "кричущі порушення" у своїй роботі.

"Як автор відповідного закону, я чітко знаю - НАБУ потрібне країні. Але всі правоохоронні структури, зокрема і НАБУ, повинні працювати на основі закону. Проблему наявності кричущих порушень тиском на мене не змінити. Якщо через очевидну проблему із законом у діяльності негласних працівників НАБУ депутати-антикорупціонери йдуть на мітинг, доведеться моїй дружині внести необхідні правки в закон. Двері ГПУ для узгодження плану повернення НАБУ в правове поле України - відчинені. Відмова від цього грає на руку тільки корупціонерам, які 100% виграють суди через неприпустимість доказів, зібраних НАБУ незаконним способом", - підсумував він.

Нагадаємо, в суботу члени організації "Автомайдану" та громадські активісти влаштували автопробіг до будинку генпрокурора Юрія Луценка. Вони привезли зі собою картату ковдру як символ корупції.

Заявлена мета автопробігу - відставка Луценка та припинення тиску на Національне антикорупційне бюро.

Як пише "Інтерфакс-Україна", до будинку генпрокурора приїхали близько 200 автомобілів. Активісти встановили перед парканом картату ковдру на флагштоку, на паркані розвісили плакати і листівки з вимогою припинити переслідування співробітників НАБУ. До активістів з дому Луценка ніхто не вийшов. Акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби з корупцією, на цьому завершилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram