ГоловнаПолітика

NYT відмовилася виправляти карту з Кримом на прохання України

Півострів позначений як спірна територія в складі Росії.

NYT відмовилася виправляти карту з Кримом на прохання України
Фото: nytimes.com

Автор присвяченого Кримському мосту матеріалу в The New York Times Іван Нечепуренко заявив, що використана в статті карта з Кримом, позначеним як спірна територія в складі Росії, збережеться в нинішньому вигляді на сайті видання, незважаючи на критику з боку Міністерства закордонних справ України.

"Такий самий спосіб оформлення карт використовує газета для всіх спірних територій. Наприклад, для Голанських висот [оскаржуються Ізраїлем і Сирією] або для Кашміру [оскаржується Індією і Пакистаном]. Карту не перемальовуватимуть", - заявив журналіст російському агентству РБК. Він додав, що NYT, радше за все, ніяких додаткових заяв з цього питання не робитиме.

Фрагмент карти, на якій півострів було пофарбовано в той самий колір, що і територію Росії, і підписано як спірна територія, використовувався в матеріалі Ніла Макфаркуара й Івана Нечепуренка "У путінському мосту в Крим буде більше символізму, ніж руху по ньому" про історії, перспективи та проблеми будівництва моста через Керченську протоку. Стаття опублікована 11 листопада.

Публікація привернула увагу Міністерства закордонних справ України. Його офіційний представник Мар'яна Беца пообіцяла зв'язатися з редакцією видання через карти і зажадати виправлень.

13 листопада Нечепуренко говорив РБК, що не причетний до опублікованої карти. "Ми побачили цю карту так само, як і ви", - сказав він. Нечепуренко зазначив, що з ним не погоджували ілюстрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram