ГоловнаПолітика

Голова Держпраці розповів про візит до відомства "Ісуса Христа"

У Держслужбу з питань праці навідалися незадоволені активісти.

Голова Держпраці розповів про візит до відомства "Ісуса Христа"
Фото: facebook

Голова Держслужби з питань праці заявив про візит до відомства "Ісуса Христа". Про це він написав на свій сторінці в фейсбуці голова Держпраці Роман Чернега.

"Сталося друге пришестя. У Держпраці "з'явився" Ісус Христос". Принаймні, так представився чоловік, який сьогодні разом з активістами ГО "Стоп корупція" (такий напис був на накидках) був на "прийомі" у голови Держпраці. ... Коли нарешті перші емоції відвідувачів вщухли, на запитання, що привело їх до держустанови, отримали безапеляційну твердження-відповідь - Держпраці видало неправомірний документ дозвільного характеру. І вони вирішили, підміняючи собою правоохоронні органи і суди, зневажаючи презумпцію невинуватості, звинуватити Держпраці і мене в незаконних діях. Способом, який не прикрашає ні громадського активіста, ні журналіста", - зазначив Чернега.

При цьому він акцентував на тому, що молоді люди під проводом "Ісуса" створювали вигляд масовки і не могли відповісти на питання про мету свого візиту в відомство.

"Я впевнений, що громадськість повинна контролювати роботу держорганів... Але чи такий фундамент громадянського суспільства і демократії ми закладаємо? Що будемо пожинати в майбутньому?" - резюмував Роман Чернега.

Нагадаємо, Держслужба з питань праці була створена в 2014 році, об'єднавши функції Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці.

У 2015 році її очолив "ударівець" Роман Чернега, уродженець Івано-Франківської області, юрист за освітою.

У 19 років Чернега був обраний депутатом міськради Івано-Франківська, пізніше займав керівні посади на держслужбі, працював в "Укрнафті", викладав у ВНЗ. У 2012 році пройшов до Верховної Ради за списками "УДАРу" під номером 23.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram