ГоловнаПолітика

Злодії і вандали за три роки завдали УЗ збитків на 130 млн грн

Готується законопроект про кримінальну відповідальність за крадіжку залізничного майна.

Злодії і вандали за три роки завдали УЗ збитків на 130 млн грн

"Укрзалізниця" хоче ініціює кримінальну та посилити адміністративну відповідальність за крадіжки та пошкодження елементів залізничної інфраструктури.

Про це повідомляють на сайті компанії. Проект закону обговорили на нараді напередодні.

"Зараз інфраструктура "Укрзалізниці" майже щодня зазнає пошкоджень у результаті дій сторонніх осіб. Зловмисники викрадають кабель залізничної сигналізації та зв'язку, дросель-трансформатори, розбирають обладнання верхнього шару колії, від вандалізму потерпають вікна пасажирських поїздів і лінзи світлофорів тощо... Так, у 2015 році залізниця зазнала збитків від розкрадань на загальну суму 35 млн грн, у 2016 році - понад 50 млн грн і за 9 місяців 2017-го - понад 44 млн грн", - сказано в повідомленні.

Тільки 53% таких втручань класифікують як злочини, і лише незначна кількість таких правопорушень доходить до розгляду судовими інстанціями.

Зазначають, що наприкінці вересня 2017-го злочинці зрізали охоронні пристрої на шляхопроводі перегону Верхньодніпровськ - Верхівцеве на швидкісному ходу Інтерсіті+ №734/733 Київ - Покровський. Було демонтовано 80 метрів пристроїв, потрібних для безпечного проходу коліс потяга в разі сходження з рейок.

Нагадаємо, в серпні близько 40 невідомих зупинили на ходу електричку Гребінка - Київ, зірвавши стоп-кран, і розмалювали вагони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram