ГоловнаПолітика

В офіс Львівської залізниці прийшли з обшуками

Справа стосується розтрати 68 млн гривень.

В офіс Львівської залізниці прийшли з обшуками

Генпрокуратура спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ проводять обшук в адміністративних приміщеннях Львівської залізниці.

Як повідомляється на сайті ГПУ, обшуки пов'язані з розслідуванням кримінального провадження про розтрату грошових коштів "Укрзалізницею" та її структурними підрозділами.

Раніше обшуки були проведені на територіях виробничих підрозділів "Моторвагонне депо Полтава" регіональної філії "Південна залізниця", в самій філії Південної залізниці, на Дніпропетровському тепловозоремонтному заводі, виробничому підрозділі "Моторвагонне депо "Тернопіль" регіональної філії "Львівська залізниця".

Під час обшуків вилучено документи, що підтверджують перерахування Дніпропетровським тепловозоремонтним заводом на рахунки одного з ТОВ, яке має ознаки фіктивності, грошових коштів в сумі понад 68 млн грн під виглядом отримання запчастин для ремонту на замовлення Львівської залізниці та Південної залізниці дизельних двигунів для дизель-поїздів і за послуги з їх стендових випробувань.

За результатами досудового розслідування заступнику голови правління Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Адміністрації цього підприємства вручено виклик про необхідність явки керівника для вирішення питання про оголошення і йому підозри за ч. 5 ст. 191 КК України.

За результатами подальшого аналізу документів буде вирішено питання про оголошення підозри матеріально відповідальним особам Південної залізниці та Львівської залізниці та їх структурних підрозділів.

Директору та засновнику ТОВ з ознаками фіктивності оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). Остання вину в скоєнні інкримінованого їй злочину визнала і сприяє слідству в його розкритті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram